Afrometrópolis en movimiento

Del 16 de setembre fins el 15 d’octubre obrim l’exposició “Afrometrópolis en movimiento” al Centre Cultural Bellvitge-Gornal. Un treball visual fet a partir de les investigacions sobre mobilitat urbana realitzades en les ciutats de Dakar, Maputo i Dar Es Salam.

Horaris: De dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 20h; i dissabte de 10h a 13h

Exposició comissionada per Sebastián Ruiz Cabrera

(…) les Nacions Unides estimen que el nombre d’africans i africanes vivint en ciutats creixerà dels 471 milions que hi havia en 2015 fins als 1,33 bilions el 2050. Aquestes xifres posades en perspectiva volen dir que, pel 2050, les urbs africanes – les afrópolis- necessitaran acollir a 3 vegades més persones que avui en dia, ja sigui a través de la densificació i regeneració d’espais, les extensions urbanes o la creació de noves ciutats.

(…) Aquesta exposició ofereix una aproximació a l’ecosistema de la mobilitat amb el focus en l’impacte que té sobre les dones i que pretén aportar una mirada actual, sense filtres i allunyada del sensacionalisme de la mà de tres joves fotògrafes: Ina Makosi (Dakar, 1986), Yassmin Forte (Quelimane, 1980) i Vanessa Mwingira (Dar Es Salaam, 1997). Un viatge que, en conclusió, mostra lògiques i sabers compartits en latituds diferents d’aquestes megaciutats africanes

Consulta l’informe complet: Afrometrópolis en movimiento. Cartografías urbanas de la movilidad en Dakar, Maputo y Dar Es Salaam.

 

L’informe es va presentar el dimarts 16 de novembre a les 12:15h a l’Àrea Metropolitana. La sessió va anar a càrrec de:

  • Roser Manzanera, professora titular del Departament de sociologia i investigadora de l’Institut universitari d’estudis de dones i gènere de la Universitat de Granada.
  • Roger Sansi, doctor en antropologia de la Universitat de Barcelona i membre del GRECS (Grup de recerca d’exclusió i control socials)
  • Albert Farré, membre del Centre d’estudis africans i interculturals i doctor en història.

La presentació, en format híbrid, va ser enregistrada per tots els qui no van poder assistir-hi. Veure la presentació de l’informe

Estació d’autobusos a Dar Es Salaam (Vanessa Mwingira)

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt