Curs d’Estiu a la URV

Curs d’Estiu “Àfrica Sudsahariana: aproximació a les seves realitats” a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona

Logo Universitat Rovira i Virgili

L’ estudi del continent africà, la seva història i l’ estratègic paper internacional que té en l’ actual món global està en clara tendència de creixement. Les raons d’aquest dinamisme entronquen amb les que han forçat l’actual visibilitat de les societats sud-saharianes amb iniciatives tan influents com el pla Àfrica o la creació de Casa Àfrica pel Ministeri d’Afers Estrangers. Aquesta presència creixent d’ Àfrica genera una demanda social que s’estableix en un ampli espectre, des de professionals i voluntaris de la cooperació (oficial i a través d’ ONG) fins a investigadors universitaris. El curs pretén oferir una visió de les societats africanes en la seva diversitat i en l’actualitat, més enllà dels estereotips i els receptaris: precisament els fracassos reiterats de les polítiques de desenvolupament a l’Àfrica estan empenyent molts d’aquells qui operen al continent cap als estudis universitaris.

Aquesta visió de les condicions culturals del desenvolupament des d’una perspectiva històrica i dinàmica ofereix una aproximació rigorosa i reflexiva dels nous escenaris i realitats africanes i els canvis que es poden derivar en els models de cooperació.

El curs s’adreça a totes aquelles persones que treballen o volen treballar com a cooperants i tècnics, però també com a professionals de la comunicació, docents, agents socials i, en general, als qui senten un marcat interès pràctic i teòric per les societats del continent africà. Per això, es comptarà amb el bagatge de coneixements d’acadèmics i especialistes amb llarga tradició en l’ estudi, la reflexió i l’anàlisi d’Àfrica.

Data inici: 09/07/2012

Data finalització: 12/07/2012

Horari: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous de De 10 a 13.15h i de 16 a 19.15h

Lloc realització: Campus Catalunya – Avinguda Catalunya, 35. Sala de Juntes (Tarragona)

Tota la informació i inscripcions a la web de la Universitat Rovira i Virgili.

Descarrega aquí el programa sencer.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt