Memòria d’Activitats 2016

Tenim el plaer de presentar la Memòria 2016 del CEA, organització que porta 30 anys investigant i difonent l’africanisme i la perspectiva intercultural en diferents sectors, tant acadèmics com socials.
Com és costum, la ruta per la memòria comença amb la presentació dels principis actius del CEA, del que ens caracteritza, dels àmbits de treball, així com de les persones que formen l’organigrama, la direcció i l’equip de col·laboradores.
Després de la dimensió presencial passem a conèixer la dimensió virtual i de recursos del centre, les publicacions, les diferents activitats de formació i sensibilització sobre el continent africà i les activitats relacionades amb les migracions i la interculturalitat. La màxima que intentem aplicar és: mantenir activitats centrals i de continuïtat, al mateix temps que obrim noves vies d’actuació, i aquí en tenim 3 exemples: formació de professionals d’empreses que treballen a l’Àfrica, la  iniciativa Estudis africans, creant xarxes de relació amb les entitats catalanes, vinculat al Postgrau, i que té com a objectiu  promoure una Xarxa de relació i treball entre les entitats catalanes de desenvolupament i els alumnes del Postgrau i cursos  d’especialització, o el Projecte d’Aprenentatge i Servei: «El meu Baró divers» o “Jo també soc referent”.
Una de les marques d’identitat del CEA és la voluntat d’establir, mantenir i ampliar els vincles i el treball en comú amb entitats i institucions que generen iniciatives africanistes a tots els nivells: formació, recerca, conscienciació i visibilització  d’Àfrica i de les relacions interculturals a nivell de Catalunya i de l’Estat Espanyol, altres estats i societats. A la memòria  trobareu un petit recull del conjunt creixent de col·laboracions en xarxa amb multiplicitat d’agents públics i privats. Sense  oblidar la dimensió reivindicativa com la implicació del CEA en la Dinamització d’una plataforma ciutadana per demanar  més oferta universitària en docència i recerca sobre el continent africà.
Mentre consolidem col·laboracions com la participació al Col·lectiu i+. I també presentem projectes de futur com el Festival de Cinema Africà de Barcelona. que s’organitzarà al 2017, que estem impulsant conjuntament amb altres entitats i especialistes.
Volem tancar la presentació de la memòria reconeixent i agraint, amb intensitat, la dedicació i feina de qualitat de tot  l’equip tècnic i les persones participants en els projectes i serveis, que un any més han aconseguit mantenir en peu el  CEA, en uns temps poc favorable per aventures com la nostra. Seguim caminant !!!

Fins al proper any, ens trobem per aquests camins africanistes interculturals.

Rafael Crespo Ubero
Secretari General Centre d’Estudis Africans i
Interculturals

Descarrega la Memòria d’Activitats del CEA 2016 en pdf

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt