“Fruits d’un Mateix Arbre: l’educació des de la perspectiva bahá’í” al Centre Cultural Albareda

El Centre d’Estudis Africans i Interculturals va celebrar el dijous 4 de juliol al Centre Cultural Albareda el workshop “Fruits d’un Mateix Arbre: l’educació des de la perspectiva bahá’í“. L’objectiu d’aquest taller era de contextualitzar la Fe Baháí, aprofundir sobre la perspectiva de la comunitat bahá’í de l’educació, de la importància de l’espiritualitat i les connexions, i de les proximitats i diferències amb el sistema educatiu i les pràctiques majoritàries a la societat catalana.

La Fe Bahá’í té presència en nombrosos països arreu del món, i es basa en les creences de la unitat de Déu, de la religió i de la humanitat; de la revelació progressiva de la veritat religiosa -reconeixent els diferents profetes de cadascuna de les confessions-, la justícia i el respecte de la Llei; l’harmonia entre religió i ciència i la importància de l’educació universal, entre d’altres. Si bé la comunitat bahá’í té una presència notòria a l’Estat Espanyol -havent estat concedit l’any 2023 l’estatus de “notori arrelament”, aquesta és una minoria perseguida en diversos països, especialment a l’Iran, d’on és originària, a través de detencions arbitràries i desaparicions forçades de les seves membres.

El taller va ser dirigit per Remei Pérez, mestra i membre de la comunitat bahá’í, que va remarcar la importància de fomentar l’educació espiritual de nens i joves per fer front als grans reptes que ens planteja la societat actual.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt