Més de 35 anys divulgant l’experiència històrica i els debats socials dels africans i les africanes
Més de 35 anys sent crítics amb la nostra societat des d’una perspectiva intercultural.
Més de 35 anys fent de pont entre l’acadèmia, la societat civil i les administracions.
Treballem perquè et sigui indiferent la diferència
Què fem?
Projectes Interculturals
Eixos de treball
Les migracions i els reptes que impliquen per a les societats europees, així com la interculturalitat com a resultat d’aquestes transformacions socials i com a objectiu a assolir.
L’anàlisi de la imatge de l’Àfrica, dels africans i africanes, i de les minories culturals, així com la deconstrucció d’estereotips i prejudicis.
El coneixement, la divulgació i la sensibilització sobre les societats africanes i les societats d’orígens diversos residents a Catalunya, amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor els seus sabers, les pràctiques i els coneixements.
Notícies
Són universals els valors i l’ètica? Participen en la seva definició tots els col·lectius? És intercultural el nostre sistema educatiu? El passat dissabte 30 de novembre vam celebrar al Centre Cívic Urgell (C/ Compte d’Urgell 145, Barcelona) un espai per repensar la universalitat dels valors que basteixen la nostra societat a través de la mirada d’un grup d’expertes del sector socioeducatiu i …
Presentació: Cultura i Valors Ètics des d’una perspectiva intercultural Llegeix més »
El dijous 14 de novembre va tenir lloc a la Seu de l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya (C/ Sant Oleguer 5, Barcelona) el workshop “Espiritualitat i salut mental en jovent migrat”. El taller buscava abordar la cura de l’espiritualitat en l’atenció psicosocioeducativa a jovent migrat i la importància que aquesta pot prendre a l’hora …
L’espiritualitat com a eina per a la salut mental en jovent migrat Llegeix més »
El passat dimecres 16 d’octubre es va dur a terme la jornada Afrotalks – La Cultura Afrocolombiana a Barcelona, una trobada rica en reflexió i diàleg divers. Aquest projecte, emmarcat en la línia de treball “Cartografia de Coneixements” del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi), va destacar les valuoses aportacions de la comunitat afrocolombiana a …
Seguim amb les “Afrotalks”: Gestant Cultura Popular a Barcelona Llegeix més »
El passat divendres 19 de juliol va finalitzar el seminari “Desmuntant el racisme a Catalunya: Recorregut històric i implicacions actuals” organitzat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals i amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. Han estat 6 mesos en els quals des del CEAi i les persones ponents s’ha intentat anar entrelligant els …
El Centre d’Estudis Africans i Interculturals va celebrar el dijous 4 de juliol al Centre Cultural Albareda el workshop “Fruits d’un Mateix Arbre: l’educació des de la perspectiva bahá’í“. L’objectiu d’aquest taller era de contextualitzar la Fe Baháí, aprofundir sobre la perspectiva de la comunitat bahá’í de l’educació, de la importància de l’espiritualitat i les …
El passat divendres 26 d’abril es va celebrar la tercera sessió del seminari Desmuntant el racisme a Catalunya: recorregut històric i implicacions actuals. La Celeste Muñoz, historiadora i investigadora, va ser l’encarregada de conduir aquesta darrera trobada que va tenir la memòria colonial al centre del debat. El Centre d’Estudis Africans organitza entre els mesos …
El seminari “Desmuntant el racisme a Catalunya” arriba al seu equador Llegeix més »
L’objectiu central és augmentar la governança democràtica de les ciutats implicades en el projecte a través del desenvolupament de “drets municipals” focalitzats en els possibles rols de les dones, com a agents i usuàries, com a protectores i protegides, en les noves propostes de transport participatiu. Un projecte d’ECG, amb un enfocament glocal (l’individu, el grup, l’organització i la comunitat que és capaç i pot pensar en global i actuar de manera local)
El Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Universitat de Barcelona (UB) organitzen el seminari Desmuntant el racisme a Catalunya: Recorregut històric i implicacions actuals entre els mesos de març i juliol a la Facultat de Geografia i Història. El programa està dividit en 6 sessions i és gratuït amb inscripció prèvia. Lloc: Facultat …
El passat dissabte 13 de gener es va celebrar al Centre LGTBI de Barcelona (Carrer del Compte Borrell 22, Barcelona) la jornada que anunciava el final de l’edició del programa Joves Referents 2023, una iniciativa del CEAi en col·laboració amb ACATHI per la formació de joves LGBTI migrats per a que esdevinguin agents de sensibilització …
El CEAi organitza el pròxim dissabte 20 de gener a les 16:30h l’espai de conversa “Educació intercultural: Aportacions des del Senegal”. La sessió forma part del projecte “Joves afrodescendents i realitats africanes”, finançat per la Diputació de Barcelona. L’educació intercultural i la inclusió dels sabers africans a les aules, currículums, programes i projectes educatius del …
Educació intercultural: Aportacions des del Senegal – Espai de Conversa Llegeix més »