Aquest Workshop està pensat com un espai d’aprenentatge Sud-Nord on conèixer l’univers del teatre social africà. Ens aproparem a les estratègies, metodologies i experiències transformadores que s’estan duent a terme a Dakar de la mà de Mamadou Diol, director del Festival Internacional de Teatre Fòrum de Dakar i impulsor de la companyia Kaddú Yaarax des de fa més de 20 anys.

Coneixerem també l’experiència de col·laboració intercultural entre l’associació Kaddu Yaraax i La Xixa Teatre, un intercanvi estable que des de fa més de 5 anys permet la recerca i evolució entre les dues companyies, acostant així les realitats culturals, socioeconòmiques i professionals de Dakar i Barcelona.

Dia: 16 de Juny de 2015

Horari: de 17h a 21h

Espai : Federació Catalana d’ONG , C/Tàpies 1-3. 08001 Barcelona

Participants: màxim unes 40 persones.

WORKSHOP DIOL portada

Estructura de la sessió:

  • Primera part de descobriment del Teatre Fòrum de l’Oest Africà amb Mamadou Diol a través de jocs i exercicis.
  • Segona part de presentació de l’experiència de col·laboració Kaddu Yaraax i La Xixa Teatre amb Mamadou Diol i Meritxell Martínez de La Xixa Teatre.

Ponents

Mamadou Diol. Referent del teatre de l’oprimit al continent africà, ha impartit tallers a diversos llocs del món tractant temes relacionats amb la salut, l’educació, el gènere, l’apartheid, conflictes armats, etc.

Començant al barri de Hann (conegut pels seus veïns com Yarakh), Diol va anar evolucionant el seu primer teatre de sensibilització cap al teatre d’intervenció política per focalitzar-se finalment en el teatre fòrum. Com ell mateix afirma, “el potencial d’aquest teatre comunitari de transformació és molt poderós. És un teatre molt visual i en les llengües nacionals. Un teatre popular on la gent s’hi sent identificada, els actors són els veïns, el vestuari totalment local. Un espai on parlem de forma africana, utilitzem proverbis, cançons, ballem, fem música”.

La Xixa Teatre és una associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona que té com a objectiu la formació per al desenvolupament comunitari i la multiplicació de les eines teatrals com a mitjà de transformació social. Des de fa 5 anys participa en un intercanvi regular amb la companyia Kaddú Yaarax de Dakar, realitzant trobades i tallers tan aquí com a Senegal.

Per a més informació i inscripcions: cea.inscripcions@gmail.com

O truca al 93 4123937

Per ampliar informació:

Cartell de la sessió en pdf

https://www.facebook.com/compagnie.kadduyaraax

http://www.laxixateatre.org

http://www.wiriko.org/artivismo/kaddu-yaraax-teatro-del-oprimido-dakar-barcelona/