Workshop: L’educomunicació com a espai per a l’apoderament

Dissabte 17 de desembre a les 11h, xerrada sobre l’educomunicació amb Jair Vega i Alfredo Cohen

El sociòleg i professor Jair Vega i el comunicador social i periodista Alfredo Cohen oferiran el dissabte 17 de desembre a les 11h una ponència sobre l’educomunicació com a espai per a l’apoderament i per al desenvolupament d’una ciutadania intercultural. L’activitat tindrà lloc a l’aula 20.055 del Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (Carrer de Ramon Trias i Fargas, 25, 27, Barcelona).

Un dels principals reptes en la construcció d’una ciutadania intercultural és els imaginaris i estereotips que ens trobem en els mitjans de comunicació sobre les persones d’orígens diversos. Per això, volem dialogar sobre la importància de pensar la comunicació com un procés pedagògic fonamental en la formació d’una joventut intercultural.

Jair Vega és sociòleg colombià, amb un màster en Comunicació, doctorand, professor del Departament de Comunicació Social i investigador del Grup de Recerca en Comunicació, Cultura i Canvi Social PBX de la Universitat del Nord (Colòmbia). La seva recerca es desenvolupa en el camp de la comunicació, el desenvolupament i canvi social i, concretament, en comunicació i ciutadania. Alfredo Cohen és comunicador social i periodista, doctorat en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, i dissenyador i coordinador de projectes educomunicatius. Cohen és també el fundador i coordinador general de l’associació elParlante des de 2009.

Aquest workshop s’emmarca en el projecte Cartografia de Coneixements, del CEAi, que treballa per a la transformació social basada en una convivència intercultural equitativa. Des del 2016, a través d’aquesta iniciativa s’han dut a terme diverses recerques al voltant de la salut, A partir del 2019, hem desenvolupat també recerques en interculturalitat i educació, seguint la metodologia iniciada en l’àmbit de la salut. L’objectiu és contribuir a la reflexió i el diàleg necessaris perquè la comunitat educativa pugui adaptar-se a les diversitats actuals, generant verdaderes condicions d’igualtat de drets i d’oportunitats a tot l’alumnat i a totes les famílies.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt