Taller de Hip Hop “Rimant Rumors”

És la modalitat de acció antirrumors mitjançant el hip hop. El taller mostra la falsetat dels rumors relacionats amb els moviments migratoris i les comunitats amb bagatges culturals diversos.

El hip hop s’ha manifestat com un extraordinari corrent musical coherent amb la tradició afroamericana dels Estats Units i hereu de les tècniques de la tradició oral africana. El hip hop és mestís i universal, l’exemple de com les aportacions de diferents cultures poden enriquir una manifestació cultural. Al taller coneixerem els diferents estils musicals amb arrel africana, amb especial incidència en el rap i el hip hop.

Aquesta activitat presenta el hip-hop com a eina per mostrar la diversitat cultural i sensibilitzar sobre els prejudicis i els rumors, ja que, dóna als joves una oportunitat d’expressar-se a través de llenguatges que els són familiars, com el ball i la música.

Per a qui?

L’activitat està destinada a l’alumnat de primària, secundària, Batxillerat, escoles d’adults i cicles formatius (grup de 30 màxim).

Continguts

  • Les manifestacions culturals diverses.
  • El hip-hop com a eina útil per desmuntar rumors i prejudicis vinculats amb la diversitat cultural.
  • La convivència intercultural.

Durada:

Sessions de 2 hores.

Recursos:

Aula o sala,  DVD, Projector i Equip de música.

Personal: 

Coordinador, artista-dinamitzador i ballarí/na.

L’activitat es desenvoluparà de la manera següent:

  • Breu introducció al hip-hop com a moviment cultural universal i reivindicatiu, audició i projecció de músiques amb missatge antiracista i introducció als rumors i prejudicis vinculats amb la diversitat cultural.
  • A la segona part del taller, els joves es divideixen en grups i emplenen les plantilles amb rimes antirumors per crear la seva cançó.
  • La tercera part és una classe magistral de ball. Els joves aprendran algunes coreografies.
Per a més informació: