Sessió Teatre per a l’educació

Tercera sessió del projecte Cartografia de coneixements – Cartografía de saberes

 

Teatre per a l’educació. Una manera diferent d’abordar la pedagogia

Hi ha tres grans corrents de pensament teatral contemporànies d’Amèrica Llatina que han arribat a Europa: Teatre de l’oprimit, creat per Augusto Boal (Brasil), Teatre de la creació col·lectiva (Colòmbia) i Teatre comunitari (Argentina). Des de la concepció mateixa del problema fins a la seva solució es treballa des de la col·laboració i concurs de molts individus en un exercici d’intel·ligència col·lectiva. Aquests tipus d’expressions teatrals, s’han utilitzat com a eina per a la gestió, treball i cerca de solucions de conflictes.

També com a mitjà per a la sensibilització en àmbits com ara l’educatiu, laboral, familiar o social. És basa en la representació teatral de situacions de conflicte, una de les més conegudes a Barcelona és la anomenada “teatre fòrum”, on el públic pot participar canviant el que es planteja a l’obra.

En un moment de conflicte creixent a la nostra societat, el teatre de intervenció social proposa un model distès alhora que eficaç per tal de reflexionar i gestionar conflictes de manera comunitària.

Ponent: Forn de teatre Pa’Tothom
Espai: Escola Collaso i Gil
c/ Sant Pau, 101
Dia: 25 d’abril
Hora: 18 h
Cal inscripció prèvia a: cea.inscripcions@gmail.com

Carta de presentació (en format pdf)

Cartell de la tercera sessió (en format pdf)

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.