Sessió accions col·lectives

Quarta sessió del projecte Cartografia de coneixements – Cartografía de saberes

 

La democràcia, la convivència, la justícia i la pau des de l’àmbit col•lectiu

Quan el conflicte social en una zona, barri o entre grups és intens es torna complicat tallar les dinàmiques que condueixen al conflicte. En aquest context, solen anar en augment la  quantitat de factors, relacions i fenòmens que afecten al conflicte i a les dinàmiques. Construir relacions i dinàmiques de convivència en aquests contextos resulta complex i en moltes ocasions cada grup entén la justícia i la pau vinculades als propis interessos.

Una de les vies de construir relacions de convivència i basades en dinàmiques democràtiques és l’acció col•lectiva, o, dit d’altra manera, elaborar processos definits amb l’implicació de les diverses parts actors i agents del conflicte a partir d’un obectiu comú: la pau i la convivència. A partir de l’anàlisi de quatre casos del context colombià –comunitats pageses, grups de presos, comunitats indígenes i comunitats acadèmiques– en les que es donen pràctiques col•lectives de democràcia, justícia i construcció de pau, es parlarà de dinàmiques col•lectives de convivència i de resolució de conflictes aplicables a situacions actuals que es donen a Catalunya.

Ponent: Yesid Arteta Dávila. Diplomat en Dret Internacional. Investigador adjunt de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB
Espai: Casal d’Entitats Mas Guinardó
Plaça Salvador Riera 2
Metro Guinardó-Hospital de Sant Pau (L4)
BUS 117, 31, 32, 39, 55, 74
Dia: 27 de juny
Hora: 19h – 21h
Cal inscripció prèvia a: cea.inscripcions@gmail.com

Carta de presentació (en format pdf)

Cartell de la quarta sessió (en format pdf)

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.