Quarta sessió del projecte Cartografia de coneixements – Cartografía de saberes

 

La democràcia, la convivència, la justícia i la pau des de l’àmbit col•lectiu

Quan el conflicte social en una zona, barri o entre grups és intens es torna complicat tallar les dinàmiques que condueixen al conflicte. En aquest context, solen anar en augment la  quantitat de factors, relacions i fenòmens que afecten al conflicte i a les dinàmiques. Construir relacions i dinàmiques de convivència en aquests contextos resulta complex i en moltes ocasions cada grup entén la justícia i la pau vinculades als propis interessos.

Una de les vies de construir relacions de convivència i basades en dinàmiques democràtiques és l’acció col•lectiva, o, dit d’altra manera, elaborar processos definits amb l’implicació de les diverses parts actors i agents del conflicte a partir d’un obectiu comú: la pau i la convivència. A partir de l’anàlisi de quatre casos del context colombià –comunitats pageses, grups de presos, comunitats indígenes i comunitats acadèmiques– en les que es donen pràctiques col•lectives de democràcia, justícia i construcció de pau, es parlarà de dinàmiques col•lectives de convivència i de resolució de conflictes aplicables a situacions actuals que es donen a Catalunya.

Ponent: Yesid Arteta Dávila. Diplomat en Dret Internacional. Investigador adjunt de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB
Espai: Casal d’Entitats Mas Guinardó
Plaça Salvador Riera 2
Metro Guinardó-Hospital de Sant Pau (L4)
BUS 117, 31, 32, 39, 55, 74
Dia: 27 de juny
Hora: 19h – 21h
Cal inscripció prèvia a: cea.inscripcions@gmail.com

Carta de presentació (en format pdf)

Cartell de la quarta sessió (en format pdf)