Inaugurem la mostra Farafina. Més enllà de les fronteres el dia d’Àfrica amb la projecció del documental Kàsuumaay. Una experiència de pau a Casamance, realitzat per GESA (Grup d’Estudi de les Societats Africanes) i l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau). El treball posa de manifest la capacitat de les autoritats tradicionals africanes per construir espais de convivència pacífica, en aquest cas, mitjançant l’exemple del Reialme d’Oussouye, una estructura social i política tradicional situada a la regió de Casamance, al sud del Senegal. Tot i l’existència d’un conflicte qualificat de baixa intensitat a la Casamance, dins el Reialme es va obrir una època sense enfrontaments, coincidint amb l’entronització del rei Sibiloumbaye Diedou, que va exercir com a mediador entre les comunitats.

kasuumaay web

La projecció s’acompanyarà de la presentació i participació de membres de l’equip realitzador.

Un cop acabada la projecció podreu gaudir de l’actuació del Cor Infantil de l’Orfeó Català acompanyat de músics africans i que cantaran cançons africanes.

Què: Projecció del documental Kàsuumaay. Una experiència de pau a Casamance i actuació del Cor Infantil de l’Orfeó Català amb músics africans.

Quan: Dilluns, 25 de maig de 2015, a les 20h.

On: Cinemes Girona. Al carrer de Girona, 175, de Barcelona.

Preu: Aportació voluntària a partir de 2 euros.