“Redes sociales para el cambio en Àfrica”: una mirada a l’Àfrica tecnològica i participativa

Hi ha una realitat africana molt diferent a la que estem acostumats. Una bona proba és Redes sociales para el cambio en África. Aquest llibre és un treball d’investigació de l’Antoni Castel i el Carlos Bajo Erro que explora una dimensió poc coneguda del continent: la utilització de les eines de la web 2.0 com a instrument de mobilització, de participació social i política, de denúncia, de crítica, en resum, de presa de protagonisme per part de la societat civil i dels ciutadans anònims. Aquest treball de Castel i Bajo fa una radiografia general d’aquesta utilització innovadora i esperançadora de les noves eines digitals i, al mateix temps, analitza episodis concrets d’aquest fenomen al Senegal, Ghana i Angola.

Redes sociales para el cambio en África és el llibre resultant de la publicació d’un assaig que va guanyar l’edició 2012 del Premio de Ensayo de Casa África. L’Antoni Castel és doctor en comunicació i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Carlos Bajo Erro és periodista especialitzat en comunicació on line i Àfrica. Ambdós són membres del Centre d’Estudis Africans i Interculturals.

 

Presentació del llibre Redes sociales para el cambio en África, radiografia d’experiències d’ús de les eines de la web 2.0 a l’Àfrica amb un sentit constructiu i tranformador.

Lloc: Llibreria Altaïr, Gran Via de les Corts Catalanes, 616, Barcelona.

Data: 8 d’ctubre de 2013.

Horari: 19h.

Participants: Rafael Crespo, representant del CEA, i els autors, Antoni Castel i Carlos Bajo Erro.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]