Projecte de la Casa dels Pobles. La construcció d’un espai comú de diàleg i debat entre comunitats

El CEA, en col•laboració amb el CIEMEN – Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacions – en el marc d’un projecte encarat a la construcció d’un espai comú de diàleg i debat entre comunitats nouvingudes a Catalunya, està realitzant tasques de col•laboració en el procés de construcció del citat espai de trobada.

Aquest, ja existent en infraestructura, és una Casa dels Pobles, espai pensat per a que entitats i col•lectius de comunitats minoritàries i minoritzades tinguin un punt de trobada des d’allò comú per tal de donar vida col•lectivament a la ja estrenada Casa dels Pobles.

El CEA s’ha encarregat de contactar amb algunes comunitats i, en el cas de les que han volgut participar, s’ha iniciat un procés de coneixença i primer contacte. La idea és generar una jornada on les persones i les comunitats que ho vulguin puguin participar-hi. Aquesta jornada tindrà forma de diàleg, mitjançant el qual les persones de les diferents comunitats parlaran, en format lliure i de possible intervenció, sobre allò que uneix a les comunitats que arriben a Catalunya: prejudicis, construcció de la imatge de migrant, racisme, etc.

Aquest projecte està en una fase molt inicial i esperem, que en el transcurs dels propers anys, pugui consolidar-se en la seva tasca de dotar de vida i de moviment la Casa dels Pobles.