Entre les activitats que es van desenvolupar amb ocasió del vintè aniversari del CEA, es va convocar un premi literari. I no van faltar participants: gent carregada de ganes d’escriure, i de conèixer el continent africà…Els contes que us presentem no només són una mostra de bona literatura, sinó que, a més a més, reflecteixen l’esperit que ha volgut caracteritzar el CEA durant aquests vint anys: comprimís amb el continent africà més enllà de l’àmbit purament acadèmic, crítica constant als discursos dominants, intent d’aproximació a l’Àfrica a través de la mirada dels seus habitants…

Histories de l'Àfrica

El magnífic conte “Nou pla d’urbanisme”, de Pep Garrido, primer premi d’aquest concurs, a més d’un text molt ben escrit, és una mostra de comprimís i de denúncia d’una realitat molt temps ignorada. El segon premi, “La noria nueva de Fez” d’Óscar Escudero, suposa una revisió crítica de les relacions històriques entre Catalunya i el continent africà.
El text classificat en tercer lloc, “Jnum contra Jonsu” d’Albert Pijuan, uneix a la seva originalitat una visió innovadora i fresca del continent. I “Turno de oficio”, el relat finalista d’Ángel Rubio, aconsegueix sorprendre’ns desmarcant-se per complet de la visió paternalista de la immigració africana. Si voleu un exemplar gratuït del llibre Històries de l’Àfrica, cal que passeu a recollir-lo en persona pel CEA.
Si hi esteu interessats, contacteu primer amb el Centre a centredestudisafricans@gmail.com