El matrimoni forçat, dones diverses, lluites compartides: el cas de Senegal

caladona

Antecedents:

Des de la Xarxa de Consum Solidari, en col·laboració amb el CEA, es planteja, pels dies 13 i 14 d’abril, l’organització d’unes jornades de treball internes de debat sobre el matrimoni forçat.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte “Garantir el dret a una vida lliure de violència de gènere per les dones de la regió de Kolda (Senegal)”, finançat per l’ACCD. El projecte incideix, principalment, en dotar a les dones i a les organitzacions de dones de la regió dels instruments necessaris per tal que siguin coneixedores dels seus drets, així com l’enfortiment de les seves organitzacions i electes locals per tal defensin aquests drets en les instancies públiques i de decisió política. Aquestes accions estaran principalment dirigides a conscienciar sobre com el matrimoni forçat, una pràctica estesa, vulnera el seus drets i és una expressió més de violència contra les dones.

Incidència:

Més enllà de les activitats previstes a Senegal, el projecte preveu accions d’incidència a Catalunya, i aquestes s’han estructurat al voltant de dos activitats principals:

  1. Unes Jornades de treball internes: L’objectiu és la creació d’un espai de debat tranquil i en confiança entre dones de diferents col·lectius per compartir les seves experiències en relació a la pràctica del matrimoni forçat, intentant, en l’exercici, arribar a accions de consens per la seva eradicació que permeti la redacció d’un document d’anàlisis de la situació i recomanacions per fer arribar als diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.

  1. Un espai obert a totes les dones a partir d’una xerrada a Ca la Dona sobre el matrimoni forçat, però sobre tot a Senegal, aprofitant al visita de dones protagonistes del projecte que s’està duent a terme a Senegal.

Aquí podeu descarregar el document final de recomanacions pel Parlament de Catalunya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt