El matrimoni forçat, dones diverses, lluites compartides: el cas de Senegal

/, Activitats EA, CEA Intercultural, Estudis Africans, NW_AFRICA, NW_DIVULGACIO, Sensibilització EA/El matrimoni forçat, dones diverses, lluites compartides: el cas de Senegal

caladona

Antecedents:

Des de la Xarxa de Consum Solidari, en col·laboració amb el CEA, es plateja, pels dies 13 i 14 d’abril, l’organització d’unes jornades de treball internes de debat sobre el matrimoni forçat.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte “Garantir el dret a una vida lliure de violència de gènere per les dones de la regió de Kolda (Senegal)”, finançat per l’ACCD. El projecte incideix, principalment, en dotar a les dones i a les organitzacions de dones de la regió dels instruments necessaris per tal que siguin coneixedores dels seus drets, així com l’enfortiment de les seves organitzacions i electes locals per tal defensin aquests drets en les instancies públiques i de decisió política. Aquestes accions estaran principalment dirigides a conscienciar sobre com el matrimoni forçat, una pràctica estesa, vulnera el seus drets i és una expressió més de violència contra les dones.

Incidència:

Més enllà de les activitats previstes a Senegal, el projecte preveu accions d’incidència a Catalunya, i aquestes s’han estructurat al voltant de dos activitats principals:

  1. Unes Jornades de treball internes: L’objectiu és la creació d’un espai de debat tranquil i en confiança entre dones de diferents col·lectius per compartir les seves experiències en relació a la pràctica del matrimoni forçat, intentant, en l’exercici, arribar a accions de consens per la seva eradicació que permeti la redacció d’un document d’anàlisis de la situació i recomanacions per fer arribar als diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.

  1. Un espai obert a totes les dones a partir d’una xerrada a Ca la Dona sobre el matrimoni forçat, però sobre tot a Senegal, aprofitant al visita de dones protagonistes del projecte que s’està duent a terme a Senegal.

Aquí podeu descarregar el document final de recomanacions pel Parlament de Catalunya.

 

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada