El Centre d’Estudis Africans i Interculturals, a través del projecte Cartografia de Coneixements, proposa una iniciativa de trobades entre persones migrades de diferents orígens i persones catalanes per tal d’intercanviar i compartir estratègies i formes de gestió de recursos en temps de crisi i escassetat econòmica. Aquest blog neix d’aquestes trobades i vol convertir-se es un nou espai de trobada intercultural, on la gent d’altres cultures exposi recursos i experiències positives.

Totes les societats d’origen de les comunitats de migrants que avui dia viuen a Barcelona, tenen un ampli ventall de coneixements, recursos, tècniques de supervivència i de gestió de recursos en situacions d’austeritat i de crisi, com la que vivim avui a Catalunya, i els autòctons tenen un coneixement profund de la actualitat catalana. Des del CEA pensem que oferint aquests espais de trobada intercultural, on poden participar totes les persones aportadores de recursos, també genera sentiments i processos d’inclusió i de cohesió social.

Cartografia de Coneixements és un recull de recursos que va néixer com a una resposta davant de l’increment del racisme i la xenofòbia que construeixen a l’altre desconegut com a boc expiatori dels conflictes actuals. Aquests espais de trobada, ara també en format blog, volen treballar per convertir l’actual crisi en oportunitat, canviar-li el vestit monocromàtic que ha deslluït fins ara, i engalanar-la de participació activa i d’una vivència positiva de la diferència.

En aquest blog trobareu algunes d’aquestes iniciatives explicades en primera persona pels seus protagonistes. Es tracta de recursos, activitats i dinàmiques que s’han treballat en les diferents trobades. Esperem que aquest nou recurs digital creixi amb noves trobades i propostes i ens faci canviar en aquesta cartografia de coneixements.