Gdeim Izik. El Campament de la Resistència Sahrauí – TRAILER

///Gdeim Izik. El Campament de la Resistència Sahrauí – TRAILER
Gdeim Izik. El Campament de la Resistència Sahrauí – TRAILER 2017-10-10T18:21:23+00:00

Project Description

Només online.

Documental sencer al següent enllaç:
http://blogs.tv3.cat/latituds

Sinopsi
L’Isabel i l’Antonio són activistes. S’han despertat per l’estrident soroll de sirenes i el clamor de milers de crits. Han agafat les pertinences que han pogut. Entre elles, la videocàmera.

L’encenen i graven el que els seus ulls encara no poden creure: El salvatge assalt i destrucció del campament de protesta més gran aixecat mai al Sàhara: Gdeim Izik.
Les forces de seguretat del Marroc cremen haimes, llencen gas lacrimògen i colpegen a qui troben davant. S’escolten trets. Criatures, gent gran, homes, dones… tots corren tan com poden per escapar. Els joves contesten amb pedres a la policia armada.

Un grup protegeix als activistes estrangers. Els diuen que és hora de marxar, que ara es corre perill. S’aixequen columnes de fum negre a mida que surt el sol en el desèrtic horitzó.

Fugen enmig del caos, a través de la terra àrida, en un 4×4. Intenten establir contacte amb la premsa internacional. Els hi inutilitzen el telèfon per satèl·lit. Ara, l’Isabel i l’Antonio, han de trobar la forma de fer arribar les imatges al món. No serà fàcil. Els aguarden 9 dies amagats en un pis franc, durant uns dels fets més foscos de la historia de l’Estat marroquí.

Títol: Gdeim Izik. El Campament de la Resistència Sahrauí
Direcció: Lluís Mª Güell
Gènere: Documental social
Idioma original: hassania, francés, català, castellà, anglès,
Subtítols: català, castellà, àrab
Format: HDV

Project Details