Blood in the Mobile

Blood in the Mobile 2017-10-10T18:21:23+00:00

Project Description

Trailer online.

El documental es pot demanar a la Xarxa d’Entitats per la RD del Congo o es pot adquirir a través de la web:
http://bloodinthemobile.org/

Sinopsi:
Els telèfons estan finançant la guerra al Congo. La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines situades a l’est de la RDC. El món occidental està comprant els anomenats minerals del conflicte i per aquest motiu finança una guerra civil que, segons les organitzacions de Drets Humans, és la més sagnant des de la segona Guerra Mundial.
Durant els darrers 15 anys el conflicte ha costat la vida de més de 5 milions de persones, a més 300.000 dones varen ser violades. La violència continuarà mentre grups armats puguin finançar la seva guerra particular venent minerals.
Si pregunteu les companyies telefòniques d’on treuen els seus proveïdors els minerals, cap d’elles pot garantir que no estan comprant minerals del conflicte.
El documental Blood in the Mobile mostra la connexió entre els nostres telèfons i la guerra civil al Congo. El Director Frank Poulsen viatja a la RDC per a veure la indústria minera il·legal amb els seus propis ulls. Té accés a la mina d’estany més gran de la RDC, controlada per diferents grups armats i on hi treballen infants, hores, dies, dins túnels estrets per extraure els minerals que acaben als nostres telèfons mòbils.
Després de la seva visita a la mina, Frank Poulsen intenta parlar amb Nokia, la companyia telefònica més gran a nivell mundial. Frank Poulsen vol que la companyia garanteixi que no estan comprant minerals provinents del conflicte i en conseqüència finançant la guerra a la RDC. Nokia no li ho garanteix.
Blood in the Mobile és un documental sobre la nostra responsabilitat en el conflicte del Congo i sobre la responsabilitat social corporativa.

Fitxa tècnica:
Director: Frank Piasecki Poulsen
Gènere: Documental

Project Details

Categories: