Qui som

Qui som 2018-03-20T10:17:28+01:00

El Centre d’Estudis Africans i Interculturals és una associació dedicada a l’estudi i la divulgació sobre el continent africà, les migracions i la interculturalitat. Creat l’any 1987 per l’impuls d’un grup de debat dins la Universitat de Barcelona es constituí, dos anys després, en associació sense ànim de lucre.

El CEAI realitza estudis, activitats i projectes sobre les realitats africanes, les migracions i la interculturalitat, amb un especial èmfasi en la divulgació i la sensibilització.

Línies de treball:

  • Estudi, formació i sensibilització sobre societats africanes.
  • Anàlisi de la imatge d’Àfrica i dels africans i deconstrucció d’estereotips i prejudicis.
  • Les migracions i els reptes que implica per a les societats europees, així com la interculturalitat com a resultat d’aquestes transformacions socials i com a objectiu a assolir.

Els nostres àmbits d’actuació són:

  • Investigacions i informes.
  • Activitats en un sentit més ample: publicacions, conferències, seminaris, cursos de formació, tallers…

El CEAI col·labora amb institucions, universitats, associacions i col·lectius, tot cercant l’eficàcia i la potenciació de les actuacions que desenvolupa. En l’àmbit més acadèmic, és membre fundacional de la Xarxa Europea de Centres d’Estudis Africans (AEGIS) que agrupa institucions de recerca africanista de diversos estats de la Unió Europea.

El que ens diferencia:

  • 28 anys d’experiència en l’estudi i el coneixement de les societats africanes.
  • Un equip d’especialistes de tots els àmbits que afavoreix una aproximació pluridisciplinar.
  • Una relació de diàleg amb les societats africanes que ens permet revisar valors i conceptes d’Occident i incorporar una visió crítica de les relacions Nord – Sud.
  • Aposta per un model intercultural en l’abordatge de la diversitat cultural que també inclogui una visió crítica de les relacions Nord-Sud.

L’equip tècnic del CEAI està format per:

Eduard Gargallo – Tècnic de projectes

Jessica González – Tècnica de projectes

Xoan Vázquez– Tècnic cricket

Zra Fama – Gestió i administració

La junta del CEAI està formada actualment per:

President: Albert Roca

Doctor en Antropologia Social y Cultural por la Universitat de Barcelona, professor titular del Departament d’Antropologia Cultural i d’Història d’Amèrica i Àfrica de la Universitat de Barcelona i professor titular del Departament d’Història de l’Art i Història Social de la Universitat de Lleida. Director de la revista Studia Africana i membre de la xarxa interuniversitària ARDA (Agrupament per a la Recerca i la Docència d’Àfrica).

Secretari general: Rafael Crespo

Llicenciat en Geografia i Història, especialitat en Antropologia Cultural, Història d’Amèrica i Àfrica per la Universitat de Barcelona.

Tresorer: Manuel Caballero

Llicenciat en Economia i Empresarial per la Universitat de Barcelona.

Vocal: Mireia Vehí

Llicenciada en sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Dones, Gènere i Ciutadania a l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere.

Vocal: Maria Grande

Arquitecta per la Universidad Politècnica de Madrid, Especialista en habitabilitat bàsica i Investigadora dels processos urbans africans.

Dades de contacte:
Mail: centredestudisafricans@gmail.com
Web: www.centredestudisafricans.org
Facebook: www.facebook.com/centredestudisafricans
Twitter: http://twitter.com/estudisafricans
Telèfon: 93.412.3937
Adreça: Carrer Erasme de Janer, 8
08001 Barcelona

Horari d’atenció:
Dilluns de 16 a 20 hores
De Dimarts a Dijous de 9 a 14 hores.
Es prega concertar cita abans d’anar a visitar el centre