Congo-Kinshasa

//Congo-Kinshasa

Africa… States of Independence – DR Congo

,

Reportatge d'AlJazeera de la sèrie Estats d'Independència sobre l'actual situació capital de la RDC Congo, Kinshasa: les seves infraestructures i institucions destruides, els indicadors de desenvolupament enfonsats i la creixent pobresa.

Crisis en el Congo: descubriendo la verdad

,

El documental militant denuncia el paper que Ruanda i Uganda, aliats d'Estats Units a Àfrica, van jugar en l'explosió d'una de les grans crisi humanitàries a punt d'arribar al segle XXI.

Blood in the Mobile

,

Els telèfons estan finançant la guerra al Congo. La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines situades a l'est de la RDC.

Coltán, el Oro del Siglo XXI

,

Documental de producció francesa que acosta l'espectador a la problemàtica que està causant a RD Congo l'extracció del coltan, mineral necessari per a la fabricació de telèfons mòbils sobretot.

Independence Cha Cha

,

Composada el 1960 per Joseph Kabasele Tshamala (Grand Kalle), pare de la música congolsea, Independance Cha Cha, va convertir-se en l'himne no només del moviment nacionalista al Congo belga sinó de tots els nous estats independents d'Àfrica.

Load More Posts